Guide til Melbournes bedste attraktioner

  /  Australien   /  Guide til Melbournes bedste attraktioner
Evan Walker Bridge-Melbourne-Australien

Melbourne er en meget unik storby, hvor man virkelig fornemmer den typiske australske ”laid-back” kultur. Melbourne kaldes med ret for Australiens ”kulturhovedstad”. Jeg blev forelsket i byen allerede efter kort tid. Til trods for at Melbourne er Australiens næststørste by, har byen en passende størrelse, så den er nemt at overskue. Melbourne har verdens største sporvognsnet og du kan gratis tage rundt med de ikoniske sporvogne – City Circle Tram –inde i centrum, hvilket gør det super nemt at komme rundt.

Melbourne har en masse at byde på, og jeg anbefaler at du som minimum har 2 hele dage til at udforske byen og gerne flere til at kunne besøge nogle af de nærliggende attraktioner for eksempel Great Ocean Road og Phillip Island. Jeg har udarbejdet min egen liste over attraktioner i selve Melbourne som er værd at besøge.

Street Art

Ved første øjekast kan de smalle stræder og gyder godt virke en smule skumle og ikke lige et sted man vil slentre rundt. Men faktisk så er det lige netop her du finder det, jeg synes er det, som gør Melbourne helt unik – Street Art. Gå på opdagelse i gader og stræder og fordyb dig i nutidens gadekunstnere. Husk at kigge rundt om hjørnerne.

Hosier Lane

Nogle af de mest ikoniske stræder er Hoiser Lane og ACDC Lane som ligger i den centrale del af byen ikke langt fra Flinders Street Station hvilket helt klart også er et besøg værd, men desværre var bygningen tildækket af et kæmpe stillads da jeg var der.

Bydelen Fitzroy og Collingwood ligger nordøst for centrum og er den mere upolerede del af byen, men stadig utrolig charmerende. Bydele hører til de ældste områder i Melbourne. Fitzroy er kendt for sin street art, musikscene og bohemekultur, hvor Collingwood er kendt for dets historiske bygninger som stammer tilbage fra det nittende århundrede.

Gå op ad Gertrude st. og drej ved Smith st. (gå mod nord). Der ligger mange spændende butikker, caféer, restauranter og barer – specielt på Smith st.

Café-kulturen

Folk i Melbourne er stolte af deres kaffe, og Melbourne har et væld af hyggelige caféer, hvor du både kan sidde og nyde din kaffe, eller tage den on-the-go. Hvis du ikke er ivrig kaffedrikker, kan det være en god idé at bruge sukker i kaffen, da den godt kan smage en smule bitter, hvis du ligesom mig ikke er den store kaffenyder, men mere en kaffeoverlever. Det bedste er at kaffen kun koster det halve af hvad den koster herhjemme.

State Library of Victoria

Nu er biblioteker normalt ikke det sted jeg typisk opholder mig på min ferie, men State Library of Victoria er helt klart et besøg værd. Biblioteket som ligger på Swanston St. blander det traditionelle bibliotek med museum. Stedet er også et perfekt hvis du har brug for at gøre et kort Wi-Fi pitstop.

La Trope Reading Room

La Trobe Reading Room er hjertet i biblioteket, og noget af et arkitektonisk kunststykke. Rummet blev indviet i 1913 og er designet til at efterligne British Museum Library i London og Library of Congress i Washington DC. Der er plads til 320 læsere ved arbejdsbordene, og hvis du tager op på level 6 er der en fantastisk panorama udsigt over kuppelen og læsesalen nedenfor.

Eureka Skydeck 88

Eureka Tower er Melbournes højeste bygning. På blot 38 sekunder tager elevatoren dig op på 88 etage, hvor du kan få et 365 grader view ud over hele Melbourne. Nyd turen rundt, mens du igennem de forudindstillet kikkerter fokusere på bestemte seværdigheder.

Du kan blandt andet se det imponerende OL-anlæg fra 1956, som i dag er blevet en integreret del af Melbournes sportsscene. Hvis du ikke lider alt for meget af højdeskræk, bør du prøve hovedattraktionen – The Edge – som er en udsigtsplatform hvis vægge, gulv og loft udelukkende består af glas og som stikker ud fra 88 etage. Platformen var desværre lukket da jeg var deroppe.

Pris: Adgang til Eureka Skydeck 88 koster $20 AUD – The Edge koster yderligere $12 AUD

NGV International

Kunstmuseet er gratis og er Australiens ældste og mest besøgte museum. Samlingen er fra både Europa, Asien, Amerika og Oceanien. Museet blander gammelt og moderne kunst, og er derfor en smuk blanding af antikviteter fra forskellige samfund, figurer, malerier og fotografier.

The Great Hall

I stueetagen finder du ”The Great Hall” som har fantastisk glasmosaik loft, designet af Leonard French fra 1968. Læn dig tilbage på en af de mange pufs som fylder rummet og stir op på mosaikloftet mens du tømmer hovedet for tanker.

Melbourne Zoo

Melbourne Zoo er en kæmpe stor park hvor du blandt andet kan opleve elefanter, gorillaer, orangutanger, kæmpe skildpadder og giraffer. Melbourne Zoo har gjort meget ud af at skabe anlæg, som er meget naturtro mod dyrene. Det er dejligt at se, at dyrene har plads, men det betyder desværre også at mange af dyrene er svære at se. Specielt på varme dage hvor dyrene ikke er så aktive. Melbourne Zoo er velegnet for børnefamilier.

Pris: $36 AUD – hvis i besøger Melbourne Zoo i weekenden er børn mellem 4-15 gratis.

Slap af i de grønne oaser

På varme dage er de grønne parker et kærkommen sted at trække lidt luft og sidde i skyggen under de store træer. Køb frokosten som take away eller læs en god bog alt imens du nyder roen midt inde i storbyen. Nogle af de mindre parker som ligger tæt på centrum er Treasury Gardens, Fitzroy garden og Carlton Garden South (foran Royal Exibition Building).

Treasury Gardens

Hvis du har mod på en større tur kan en tur rundt i Royal Botanic Gardens klart anbefales. Du kan tage sporvognen til Domain Road og tage flere forskellige ruter rundt i haven. Husk at medbringe vand specielt i sommerhalvåret.

Melbourne Aquarium

Melbourne Aquarium holder til på bredden af Yara River. Akvariet er indrettet på fire niveauer, og man følger en rute rundt i akvariet. I forhold til andre akvarier som jeg har besøgt, var jeg virkelig begejstret for Melbourne Aquarium. Du kan blandt andet opleve flere forskellige tropiske fisk, hajer og kongepingviner, men akvariets hovedattraktion er en af Australiens største saltvandskrokodiller – Pinjarra!

Pris: Ca. $35 AUD – priserne variere og det kan klart anbefales at købe billetterne online.

ACMI – Australian Centre for the Moving Image

ACMI er perfekt hvis du rejser med børn. Udstillingen i stueetagen er gratis og er en hyldest til TV, film og gaming, og viser dens historie dog med et udpræget fokus på Australiens film- og TV historie. De hylder bl.a. kendte australske Tv-folk, skuespillere, filminstruktører osv.

Udstillingen er meget interaktiv hvor man blandt andet har mulighed for at spille ikoniske computerspil. Hvis du interesserer dig for filmindustrien er ACMI helt klart et besøg værd.

Du finder indgangen via Flinders St.

Pris: Gratis adgang til hovedudstillingen i stueetagen.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments