Phillip Island – pingvinøen

  /  Australien   /  Phillip Island – pingvinøen
Phillip Island i Australia

Phillip Island ligger 130 km sydøst for Melbourne, og er kendt for sit unikke dyreliv og sin bestand af dværgpingviner. Ved solnedgang kommer verdens mindste pingvin tilbage fra en dag på havet, og dette specielle fænomen er kendt som Penguin Parade.

Transport til Phillip Island

Man kan vælge at leje en bil og selv køre derned, eller man kan tage med et af de mange rejseselvskaber som arrangerer busture derned. Jeg var med selvskabet ATT Kings, som jeg havde booket igennem et dansk rejsebureau hjemmefra. Turen var fin, men vil nok foretrække at kunne tage turen i egen bil næste gang, da Phillip Island har rigtig meget at byde på.

Da højdepunktet for turen er Pingvinerne vil man typisk tage fra Melbourne omkring middagstid og være tilbage i byen omkring midnat. Afgang vil typisk være inde fra Federation Square i centrum af Melbourne.

Maru Koala & Animal Park

Vores første stop på turen var Maru Koala & Animal Park som ligger ca. 30 min. kørsel fra selve Phillip Island. Her kunne man få taget et billede sammen med en koala, og opleve mange af de klassiske australske dyr. Ved indgangen kan man købe en kop speciel dyremad, som man tager med ind i parken og så kan man komme helt tæt på kænguruerne og fodre dem. Området er velbesøgt af mange turister, så mange af dyrene er velbespist, men man kan være heldig at se et par ben stikke ud af pungen på en af kænguruerne. Inde i området har de kænguruer i alle størrelser, som alle elsker at blive nusset bag ørerne 🙂 til at starte med krævede det lidt mod at gå hen til de helt store.

The Nobbies

Da vi kom ned på selve Phillip Island, kørte vi helt ud på den vestlige spids af øen og gjorde stop ved et virkeligt fantastisk naturområde kaldet Noobies. The Noobies er en økoturisme destination hvor man via gangbroer kan gå rundt i det fantastiske naturomgivelser og betragte den betagende kyststrækning.

Husk at kigge ind i nogle af de mange rugekasser som står gemt i det høje græs, måske du vil kunne ane en dværgpingvin som gemmer sig derinde indtil mørket gør det sikkert at komme ud. I græsset gemmer sig også grå gæs som er kendetegnet med deres lysegule næb.

Ca. 1 km fra kysten er Seal Rocks som huser Australiens største koloni af pelssæler. Hvis man gerne vil opleve dem tættere på, så kan man købe specielle ture som går helt derud.

Entreen til gangbroerne er gratis.

Penguin Parade

Højdepunktet på turen var helt klart at se pingvinerne komme ind på stranden Summerland Beach og vralte op i klitterne til deres reder. Man har mulighed for at se pingvinerne på forskellige måder. Bl.a. fra tribunen som er det de fleste besøgende gør, men man kan også i en lille gruppe (max 10 personer) se dem helt tæt på nede på stranden sammen med en naturguide. Min billet hed Penguins Plus og gav adgang til en observationsplatform som var begrænset til 300 personer. Platformen ligger desuden på det mest populære sti, og man kan komme helt tæt på pingvinerne.

Penguin Parade er en af Australiens største turistattraktioner og uanset hvad tid på året man kommer må man regne med at der er rigtig mange turister.

Grundet at pingvinerne kommer ind ved solnedgang og for at sikre pingvinerne, er det forbudt at tage billeder af selve pingvinerne.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments