Rejsetips: Godt at vide når man rejser til Indien

  /  Asien   /  Rejsetips: Godt at vide når man rejser til Indien
Amar Sagar, Jaisalmer, Rajasthan, Indien

Indien er et fantastisk land at besøge, hvis kultur er så unik og anderledes at det godt kan virke skræmmende for nogen. Jeg har rejst dertil 2 gange og har neden for samlet mine bedste rejsetips til hvordan du forbereder dig bedst muligt på dit kommende besøg i Indien.

Klima

Største delen af Indien er dækket af tropisk klima med meget høje temperature. Livet i Indien har altid fulgt monsunens rytme, hvilket betyder at der fra sidst i juni til slut september er regntid i den meste af Indien. Regnen kan sommetider falde meget intens på kort tid og skabe oversvømmelse. Vintermånederne er fra oktober til februar, hvor marts til juni er de varmeste måneder. De fleste besøger Indien i den tørre periode, hvor varmen ikke er så intens, og november til marts er derfor højsæson og det bedste tidspunkt at besøge landet.

Visum

Når man rejser ind i Indien som turist kræver det et turist visum som i 2018 koster 880 kr. Man kan anmode om et visum til Indien på to måder. Man kan anmode om E-Visa online på https://indianvisaonline.gov.in/visa/index.html eller ved at møde personligt op på den indiske ambassade i København. Hvis du vælger at gøre det på selve ambassade, skal du være forberedt på at det tager tid. Man står i en lang kø, som typisk går hele vejen ud af ambassaden og du skal regne med at du kan risikere at bruge 2-3 timer på. Visummet skal ligeledes hentes personligt på ambassade. Du kan læse mere om visum på ambassadens hjemmeside.

Vaccination

Senest halvanden måned inden afrejse til Indien, bør du sikre dig at du har de nødvendige vacciner. Ved rejser til Indien i op til 4 uger anbefales det at man har beskyttelse mod følgende sygdomme:

  • Difteri
  • Hepatitis A
  • Malaria
  • Stivkrampe
  • Tyfus

Valuta

Valutaen i Indien hedder Indiske rupi. Der er forbud mod at ind- og udføre Indiske rupier, men man kan veksle i lufthavnen ved ankomst eller på hotellet. Hvis man medbringer valuta som man ønsker at veksle, bør det være US Dollars i små sedler.

Sikkerhed

Generelt er Indien et sikkert land at besøge, men som turist er man altid et naturligt mål for lommetyve. Så sørg altid for at du har dine personlige papirer og værdigenstande i en sikkerhedsboks eller tæt på kroppen. Hold en hånd hen over lynlåsen/åbningen til din taske når du er på overfyldte steder. Og ha aldrig værdigenstande i din rygsæk.

Slip aldrig dit kreditkort af syne når du betaler, der er stor risiko for snyd med kreditkort bl.a. kopiering.

Hvis du rejser rundt alene i Indien som kvinde skal du tage dine normale forholdsregler, og undgå den lokale offentlige trafik, samt at gå ud om aftenen efter mørkets frembrud. Tænk også over hvilken påklædning du har på. Som kvinde, og specielt med nordisk udseende får man en del opmærksomhed, hvor det godt kan virke meget ligefrem, men de fleste mener det kun positivt.

Hotelstandard

Forudbestil altid en taxa enten via hotellet eller i lufthavnen via deres officielle kanaler. Du kan desværre risikere en rigtig grim oplevelse, hvis du ikke er påpasselig.

Hvis du skal køre med en rickshaw (cykel eller motordreven) er det også vigtigt at aftale en pris med chaufføren på forhånd.

Beklædning

Selv i vintermånederne er det varmt at besøge Indien, og det er derfor helt naturligt at man hopper i shorts og T-shirt. Dog skal man huske korrekt opførsel og påklædning når man besøger deres helligdomme. Man tager skoene af, når man går ind i et tempel, en moske eller privat hjem. Så det er en god idé altid at have et par sokker i tasken.

Det er vigtigt at tøjet dækker både skuldre og knæ. Nogle muslimske helligdomme kræver at håret er tildækket, disse steder vil man få udleveret tørklæder ved indgangen.

Drikkepenge

Det er ikke unormalt at der bliver lagt 10-15% i service charge oven i givne priser på hoteller, restauranter og caféer. Hvis der allerede er service charge på regningen behøver man ikke ligge yderligere, men de steder som ikke skriver service charge på regningen, er det en god stil at ligge ca. 10%.

Tiggeri

Når man rejser rundt i Indien vil man ikke kunne undgå at komme tæt på landets mange fattige. De opholder sig især i byerne, ved helligdomme og turistattraktioner. Mange af dem har ekstreme fysisk handicap, som godt kan være meget ubehageligt at opleve. Hvis du ønsker at give dem lidt småpenge, vil det blive modtaget med stor taknemlighed, men gør det så diskret som muligt så du ikke opnår for stor opmærksom og tiltrækker en større mængde. Dog bør du aldrig give penge til børnene.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments