Noosa National Park

  /  Destination   /  Noosa National Park
Queensland

Turkisblåt vand, hvidt sand, boltrende delfiner, regnskov og koalaer lyder som den ultimative Australske naturoplevelse. Noosa National Park i delstaten Queensland, ligger omkring 150 km nord for Brisbane og slår med garanti benene væk under dig – det gjorde den på mig.

Hvorfor er nationalparken så speciel?

Kun et stenkast fra nationalparken ligger Noosa Heads blomstrende bymidte med små butikker, caféer, restauranter, hoteller og badestrand. Dette betyder at et besøg i Noosa National Park nemt kan kombineres med en lille badeferie.

Men det som virkelig gjorde Noosa National Park helt speciel, var den ubeskrivelige natur og unikke Australske landskab som møder en. Parken er nem at udforske med de markerede vandreruter hvor du uanset alder og fysiske form kan finde en egnet rute.

Kort over de forskellige vandreruter

Det havde desværre regnet hele dagen i forvejen, og eftersom jeg kun havde 2 dage i Noosa Heads, valgte jeg kun at gå noget af ruten Coastal Walk. Samtidig gjorde de høje temperature også, at jeg havde lyst til at tage tilbage til hotellet og nyde den lækre pool 🙂

Gode råd før du vandre af sted?

Orienter dig på ruteskiltene ved indgangen til nationalparken. Der står hvor lang tid hver rute tager. Husk masser af vand, solcreme, og gerne også en hat til at beskytte for den bagende sol. Der er kun et enkelt sted hvor det er muligt at fylde ens flaske med frisk drikkevand, så tag kun ud på ruterne hvis du har nok at drikke med.

Lad sandalerne blive hjemme på hotellet, og tag sneakers eller vandrestøvler på når du bevæger dig ud på ruterne. Nogle af ruterne kan godt være ret kupperet.

Den første del af Coastal Walk-ruten indtil Dolphin Point er asfalteret, hvilket gør denne del af ruten tilgængelig for klapvogne og personer med nedsat mobilitet.

Husk at kigge op

Noosa National Park er kendt for sine koalaer som sidder oppe i træerne, så husk at kigge op mens du går rundt. Nogle områder er mere populære, hvor der er skilte som gør opmærksomme på at det er et yndet sted at se koalaerne. De bedste muligheder for at spotte dem er når du bevæger dig længere ind i selve nationalparken.

Jeg så desværre ikke nogen mens jeg var der, selvom jeg gjorde et ihærdigt forsøg.

Ruten “Coastal Walk” – Noosa National Park

Det perfekte foto paradis

Noosa National Park er et paradis for insta-elskere (som mig selv J) og fotoentusiaster. Boiling Pot, Tea Three Bay og Dolphin Point er bare nogle af de udkigspunkter, hvor der kan tages fantastiske billeder.

Udsigtspunktet Boiling Pot – Noosa National Park

Tea Tree Bay – Noosa National Park

Udkigsposten Dolphin Point – Noosa National Park

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments