Guide til transport i Berlin

  /  Tyskland   /  Guide til transport i Berlin
Berlins gade

Der er mange veje til Rom, og det samme kan siges om Berlin. Billetpriserne til Berlin er meget fornuftige og de mange transport muligheder gør Berlin til en attraktiv storby at besøge.

Fly

Berlin har pt. to lufthavne; Berlin Tegel Lufthavn (TXL) og Berlin Schönefeld Lufthavn (SXF). De ligger i hver sin ende af byen, og afhængig af hvilken du lander i, er der forskellige måder at komme til og fra Berlin centrum.

Transport fra Tegel Lufthavn til Berlin centrum

Hvis du ankommer med fly i Berlin Tegel kan du tage lufthavnsbussen TXL ind til Berlin centrum. Bussen stopper bl.a. ved Berlin Hauptbahnhof (hovedbanegården) og kører hele vejen ind til Alexanderplatz.

Transport fra Schönefeld Lufthavn til Berlin centrum

Hvis du ankommer med fly til Berlin Schönefeld har du flere forskellige transport muligheder. Du kan tage S-Bahn, regional tog, bus eller hvilket jeg synes er det nemmeste Airport Express toget som kører 2 gange i timen.

Berlin har i flere år været i gang med at bygge en ny stor lufthavn – Berlin Brandenburg Lufthavn – som skulle have været åbnet i 2011, men som fortsat lader vente på sig.

Krydstogt til Berlin

Tog

Hvis ankommer med tog til Berlin vil dit første møde med Berlin være den store Berlin Hauptbahnhof. Herfra kan du via Berlins kæmpe offentlige transport system komme let og nemt rundt i hele Berlin. Hvis du er ude i god tid, kan du få forholdsvis billige billetter med DB som er Tysklands pendant til DSB.

Offentlige transport i Berlin centrum

Når du først er ankommet til Berlin, er det ret nemt at komme rundt i Berlin via deres offentlige transport system med bl.a. U-bahn, S-bahn eller sporvogne.

Jeg vil klart anbefale at du køber et Berlin Welcome Card, som giver fri adgang til transport – U-bahn, bus, tog og sporvogn i hele Berlin. 1 Berlin Welcome Card er gældende for 1 voksen og 3 børn mellem 6-14 år, og du kan købe fra 48 timer til gældende i 6 dage. Når du køber dit Berlin Welcome Card skal du være obs på, at man kan få et kort som gælder zonerne AB og ABC. Hvis du flyver til og/eller fra Berlin Schönefeld Lufthavn skal du købe et kort som gælder til zonerne ABC.

Samtidig giver kortet dig rabat til mere end 200 attraktioner og seværdigheder i Berlin. Køb kortet hjemmefra, print voucheren ud og afhent kortet når du ankommer til Berlin. Husk at aktivere kortet første gang du benytter offentlig transport ved at stemple det i billetautomaten enten inde i bussen eller på togstat.

Du kan købe Berlin Welcome Card via dette link: https://www.visitberlin.de/en/berlin-welcome-card

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments