Tur til Sydney Operahus

  /  Destination   /  Tur til Sydney Operahus
SYDNEY OPERAHUS

Et af de helt store højdepunkter på min rejse til Australien, var at se operahuset i Sydney. Sydney Operahus levede fuldt op til mine forventninger, og jeg besøgte stedet flere gange, og oplevede det således både udvendigt og indvendigt. Man kan ikke besøge Sydney uden at have besøgt operahuset.

Circular Quay

Lige når man ankommer til området er man ikke i tvivl om at man er kommet til hvad jeg vil kalde Sydneys hovednerve. Hvis man ikke bor i området omkring The Rocks, så vil man typisk ankomme til området med tog og stå af på stationen Circular Quay, som også er navnet på det område af havnen. Circular Quay ligger helt centralt imellem Sydney Operahus og den berømte Sydney Harbour Bridge. Området har en masse at byde på, og så er det desuden herfra alle færgerne sejler fra.

Circular Quay og promenaden op til operahuset indbyder til at man sidder på en af bænkene eller slentrer i roligt tempo op ad promenaden alt imens man nyder den pulserende trafik i havnen. Men pas på mågerne, som er på udkig efter lækkerier.

Sydney Operahus ligger på Bennelong Point og er designet af den danske arkitekt Jørn Utzon. Desværre opstod der uenighed mellem Utzon og bestyrelsen for operahuset og Utzon valgte at forlade projektet. Operahuset åbnede i 1973, men Jørn Utzon nåede aldrig selv at opleve det færdige Operahus inden han døde i 2008.

Dette betyder også at den indvendige interiør ikke er det oprindelige design som Utzon havde tænkt, hvilket man desværre også fornemmer når man går rundt derinde. Indvendigt (bortset fra koncertsalen) lever huset ikke op til den samme arkitektoniske skønhed som det gør udvendigt.

Sydney Operahus er på UNESCO liste over verdens kulturelle arv.

Oplev Sydney Operahus indvendigt

Den bedste måde at opleve operahuset på indvendigt er ved at deltage på én af deres guidede ture. Her får man udleveret en audio guide, så man kan høre guiden fortælle om husets historie, og trække lidt på smilebåndet over deres måde at udtale Copenhagen på 🙂

Husk at bestille den guidet tur på forhånd, da de hurtigt bliver udsolgt.

Et af højdepunkterne på den guidede tur er at komme ind og se den store koncertsal hvor der er plads til 2.679 mennesker. Desværre må der ikke tages billeder inde i selve koncertsalen, da man ønsker at tage hensyn til de mange folk som arbejder derinde. Men man må gerne tage billeder i resten af huset.

Pris: hvis du køber billetten online koster en guidet tur i operahuset ca. 160 kr.

Sydney Operahus set fra Botanisk Have

Det kan også klart anbefales at se operahuset fra udsigtspunkterne Farm Cove og Mrs Macquarie’s Chair. På turen langs promenaden over til udkigspunkterne, går man langs med Sydneys meget smukke Royal Botanic Garden.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments