Besøg London Zoo

  /  England   /  Besøg London Zoo
London

Min kæreste og jeg er begge vilde med dyr, og vi benytter derfor enhver chance for at komme så tæt på dem som muligt. Vi har begge været i London flere gange, men ingen af os har tidligere besøgt London Zoo. Generelt synes vi begge det er en meget hyggelig zoologiskhave, hvor du kan opleve mange forskellige dyrearter. Du kan blandt andet se giraffer, komodovaraner, gorillaer, tigre, et underjordisk akvarium og en masse forskellige primater. De større dyr som elefanter, næsehorn og flodheste finder du i Whipsnade Zoo som ligger nord for London i Dunstable og tæt på Luton Lufthavn. Det er den største zoologiskehave i UK.
Man kan se de arbejder på at gøre de forskellige anlæg bedre, og på dyrenes præmisser. Specielt det store underjordiske akvarium kunne godt trænge til en modernisering, og til tider syntes jeg vi gik meget i ring i mellem de forskellige anlæg. Det ville være rart hvis zookortet var lidt bedre forklaret. Men alt i alt en rigtig hyggelig zoologiskhave, som specielt børnefamilier vil nyde at besøge. Sæt minimum 4 timer af til dit besøg, vi var der en hel eftermiddag, og vi nåede ikke alle anlæg.

Priser & info

London Zoo ligger i udkanten af Regent’s Park, og den nemmeste vej derhen er ved at tage metroen (Underground) til Baker Street eller Camden Town og følge skiltene, det tager ca. 12 minutter at gå derhen fra Camden Town.

Et godt tip er at købe billeterne til London Zoo hjemmefra, da man sparer 10% ved at købe dem online. Husk den skal købes minimum én dag før dit besøg. Hvis du køber billetten online inden dit besøg koster en voksen billet £24,30 i forhold til at den koster £29,75 ved indgangen. Børnebilletter koster £18 online.

Selvom kalenderen sagde oktober, var det en dejlig varm efterårsdag så det var perfekt at der tæt på indgangen var nogle bokse man kunne leje til sine ejendele. Det er et meget smart bokssystem, hvor man kan betale med både kort og kontanter. Så vi smed jakken og bevægede os ind i haven.

Gorillaer, indiske løver og pingviner som boltrer sig

London Zoo har mere end 19.000 dyr, og hvad der specielt kendetegner London Zoo er deres fokus på at skabe store naturlige anlæg for deres dyr. Du kan blandt andet opleve gorillaerne boltre sig i deres udendørs anlæg, og samtidig stå helt tæt på den store silverback inde bag glasset.

Eller oplev Humboldt pingvinerne boltre sig i deres kæmpe pingvinanlæg, som skal forestille en sydamerikansk strand. Her kan man følge pingvinerne både over og under vandet.

Et af de nyeste anlæg er det store anlæg for de truede asiatiske løver. Her kan du opleve løverne, samtidig med du bevæger dig rundt på det store anlæg. Man skal lede efter dyrene, og selvom det kan virke irriterende som besøgende, er det dejligt at se at nogle af anlæggene er bygget på dyrenes premisser.

Besøg en Harry Potter location

En af de kendte scener fra Harry Potter-filmene er turen i zoologiskhave, hvor Harry første gang opdager at han kan tale med slanger. Hvis du ligesom mig er kæmpe Harry Potter fan, så husk at besøge reptilhuset, hvor du kan se slange terrariet fra den første Harry Potter film. Da vi var der, var terrariet desværre tomt, og under renovation, men der hænger en plade på væggen, så du er ikke i tvivl om hvor det er. Du finder reptilhuset skråt overfor hovedindgangen.

Helt tæt på dovendyret

Hver eneste gang vi er i zoologiskhave i enten København eller Odense, bruger vi lang tid på at lede efter dovendyret, som ofte gemmer sig højt oppe, ude af syne for nysgerrige besøgende. Men i London Zoo var vi så heldige at være ganske få meter fra et dovendyr og hendes unge. Det er et meget fascinerende dyr, og helt tæt på får man virkelig et godt indtryk af deres lange kløer.

Hold på hat og briller hos lemurerne

Hvis du gerne vil helt tæt på dyrene, kan du besøge de nysgerrige og springglade lemurer fra Madagaskar. Her kan du opleve halvaben med den karakteristiske hvidstribet hale springe rundt i fuld fart omkring dig. De er virkelig søde, men også lidt skræmmende når en lemur som i første omgang sidder langt væk, tager et enkelt spring og vupti så sidder den næsten lige ved siden af en.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments