Chania – gamle bydel og havn

  /  Europa   /  Chania – gamle bydel og havn
Pittoreske gader i den venetianske by Chania. Kreta, Grækenland

Da vi besøgte Kreta, boede vi på et hotel vest for Chania, og en eftermiddag tog vi bussen ind til byen. Chania er Kretas anden største by, og hvis du er på de kanter, vil jeg helt klart anbefale at besøge byen. Det er en hyggelig charmerende by, hvor du kan promenere en tur langs med havnekajen, shoppe i en af de hyggelige håndværksbutikker eller nyde et lækkert græsk måltid mad i et af de mange tavernaer. Et godt tip er at undgå de restauranter som ligger ud til havnen, bevæg dig i stedet ind i de snoede gader.

Når du ankommer med bybus til Chania er dit første møde med byen ”Pladsen midt i byen” – en rektangulær plads, med græs, træer, blomster og bænke. Herfra er det nemt at bevæge sig ned mod den venetianske havn og gamle bydel.

Pittoreske gader i den venetianske by Chania. Chania, Kreta, Grækenland

Tips til transport: Du kan købe busbilletter i de små købmandsbutikker ude ved hotellerne, og i en lille billetboks hvor man tager bussen fra i Chania. Billet vises til chaufføren som river den midt over.

Chania gamle bydel

Tilbage i 1400-tallet byggede venetianerne en bymur som omkransede hele byen, og det er inden for disse mure du finder den gamle bydel med museer, kirker, souvenirbutikker og snoede gader. Gå en tur rundt i de farverige og smalle gader og stræder. Udforsk de hyggelige butikker, eller besøg en af de mange caféer og restauranter.

Havnen i Chania, Kreta, Grækenland

Venetianske havn

Området omkring det gamle havnebassin i Chania vidner om en tid hvor Kreta var præget af venetiansk og tyrkisk kultur. Gå en tur langs med havnekajen, og nyd brisen fra havet.

Midt på havnepromenaden står hestevognene lignet op foran Janitshar-moskéen. Dem kan man for ca. 20 Euro praje til at køre sig en tur rundt i midtbyen. Moskéen bruges i dag som udstilling til diverse kunstudstillinger.

Fyrtårnet 

Chanias vartegn Fyrtårnet er placeret for enden af den lange mole som beskytter den venetianske havn fra havet. Det er helt klart værd at gå hele vejen ud til fyret.

Fyrtårnet i Chania

Det er ikke muligt at komme ind i selve fyrtårnet, men man kan nyde den smukkeste udsigt over middelhavet og ind mod den venetianske havn.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments