Red Light District – Amsterdam

  /  Holland   /  Red Light District – Amsterdam
Red Light District i centrum af Amsterdam om aftenen

Indholdsfortegnelse

Amsterdam er både berømt og berygtet i hele verden for sin status som en by med høj tolerance, hvor bl.a. prostitution og hashhandel foregår åbenlyst. Red Light District er et af de ældste kvarterer i centrum af Amsterdam, kendt for sine brune cafeer – coffee-shops og letpåklædte kvinder i de store vinduer.

Coffee-shops

Når man går rundt inde i centrum kan man tydeligt dufte de sødlige dufte fra de mange coffee-shops, hvor man samtidig med at man nyder en kaffe også kan købe og ryge canabis.

Vi besøgte forskellige coffee-shops mens vi var der – jeg nøjedes dog med den sorte kaffe, bl.a. The Bulldog, som var den første coffee-shop der åbnede tilbage i 1975. Coffee-shopsene har en hyggelig og afslappet atmosfære og er et yndet mål for turister, som gerne vil have en skæv oplevelse, men du kan sagtens lige som jeg, besøge en coffee-shop uden at ryge.

The Bulldog er efterhåndende blevet et imperium af coffee-shops som du finde flere steder i Amsterdam, men den oprindelige coffee-shop og den som vi besøgte ligger på Oudezijds Voorburgwal 90.

Red-light district in Amsterdam in the evening

Prostitution

Blandt de smukke huse og kanaler i Red Light District, finder du et af Amsterdams mere kontroversielle seværdigheder – vinduesbordellerne. Her sidder mere eller mindre letpåklædte kvinder bag oplyste glasdøre og forsøger at lokke dig inden for. Både min kæreste og jeg syntes det var enormt grænseoverskridende, at se kvinderne sidde der bagved en glasdør, mens man bare slentrede forbi med nysgerrige blikke.

Amsterdam har flere museer som giver et bedre indblik i prostitutionens historie. Ja, man kan faktisk komme med på rundtur sammen med en af de prostituerede, ikke noget vi prøvede, men hvis man gerne vil vide mere om denne kontroversielle det af Amsterdam, er det en unik mulighed for at få indblik i en ellers lukket verden.

Sexmuseum

Til gengæld besøgte vi det ligeså kontroversielle Sexmuseum Amsterdam, som ligger på den berømte hovedgade Damrak. Museets udstilling er en blanding af erotiske billeder, malerier, figurer og andre effekter, som illustrere sexlivet fra det tidlige Grækenland og frem til i dag.

Museet er mest bare en enorm samling af genstande og fotos, og har et meget lille fokus på det historiske aspekt. Men i forhold til prisen på 5 Euro er det et udmærket besøg, og en til tider grænseoverskridende oplevelse man sent glemmer.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments