Edinburgh Castle – byens smukke vartegn

  /  Rejseguide   /  Edinburgh Castle – byens smukke vartegn
Edinburgh Castle

Med sin beliggende på toppen af en klippe midt i Edinburghs gamle bydel, er Edinburgh Castle ret svær at overse. Det er derfor næsten umuligt at have besøgt Edinburgh uden at have gjort sit bekendtskab med slottet på den ene eller anden måde.  

Indgangsporten til Edinburgh Castle

Kronjuveler og fangekælder

Du kan sagtens får dig et godt indtryk at slottet udefra, men hvis du interesserer dig for historie, vil jeg anbefale at købe en billet og se slottet på den anden side af slotsmurene. Slottet minder nok mere om en borg end et traditionelt slot.

Blandt slottets hovedattraktioner kan nævnes Scottish National War Memorial, the Royal Palace hvor du kan se de skotske kronjuveler og fangekælderen hvor du kan gå rundt blandt svingende hængekøjer, giver et godt indtryk af hvor ubekvemt livet som fange har været.

Fangekælderen – Edinburgh Castle

Udsigt over Edinburgh

Skotland er nok mest kendt for sit ustadige og regnfulde vejr, men vi var så heldige at den dag hvor vi besøgte slottet, stod solen højt på himmelen. Vi fik derfor mulighed for at nyde den enestående udsigt over byen oppe fra slottet.

Pladsen foran Edinburgh Castle – Arthur’s Seat i baggrunden

The Royal Military Tattoo

Edinburghs roste Military Tattoo indtager Edinburgh Castle hvert år i august. På pladsen foran slottet indtager ca. 1000 orkestermedlemmer scenen til rytmen af trommehvirvler og sækkepiber.

Hvert år tiltrækker tattooet tilskuer fra hele verdenen. Jeg har endnu til gode at overvære dette spektakulære show.

Du kan læse mere om Edinburgh Castle her og planlægge dit besøg her.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments