Rejseguide: Miniferie i Berlin

  /  Destination   /  Rejseguide: Miniferie i Berlin
Berlin centrum

Berlin er en velbesøgt storby og der med god grund. Byen har en passende størrelse, og med kun 1 times flyvetid fra København, er den ideel for en weekendtur eller en forlænget miniferie. Berlin tilbyder et vel af spændende seværdigheder, som egner sig for hele familien. Derudover har Berlin også nogle fantastiske shopping områder.

Ankomst til Berlin

Vi havde booket plads på morgenflyet til Berlin og vi ankom til Berlin Tegel lufthavnen omkring kl. 9.00 søndag formiddag. Herefter hentede vi vores forudbestilte Berlin Welcome Card i lufthavnen og tog bussen ind til vores hotel som lå lige midt på Alexanderplatz. Jeg har skrevet mere omkring Berlin Welcome Card og transport rundt i Berlin i ”Guide til transport i Berlin”.

Bo på Alexanderplatz og mangel på privatliv

Berlin har et stort udvalg af hoteller og rigtig mange vælger også at leje en ferielejlighed. Vi havde booket et hotelværelse på Park Inn by Radisson Berlin som ligger midt på Alexanderplatz. Hotellet er Berlins højeste og inklusiv i prisen var morgenmad.

Eftersom vi ankom tidligt søndag formiddag var vores værelse endnu ikke klar, og vi kunne derfor vælge mellem at opmagasinere vores tasker for 2 Euro per stk. eller betale ca. 350 kr. og få opgraderet vores værelse til at have udsigt ud over Alexanderplatz og fjernsynstårnet, hvilket også betød vi kunne få nøglen til værelset med det samme. Vi valgte selvfølgelig at betale de 350 kr. og hvis du skal bo på Park Inn by Radisson Berlin, så tjek mulighederne for at få et værelse ud mod Alexanderplatz og fra minimum 21 etage, det gør helt klart oplevelsen at bo på hotellet, så meget federe.

Værelset var superflot og velholdt, men desværre så havde værelset hvad jeg vil kalde mangel på privatliv. Selve badeværelse var en åben integreret del af rummet, så når man gik i bad kunne den som lå i sengen kigge med. Derudover var det heller ikke muligt at lukke døren ind til toilettet, hvilket altså ikke var særlig fedt, og desværre trækker en del ned på selve hotelværelset.

Alexanderplatz i Berlin
Alexanderplatz i Berlin

10 Seværdigheder i Berlin

Berlin mangler ikke seværdigheder, og du vil næppe nå dem alle første gang du besøger byen. Jeg har samlet en liste over 10 seværdigheder vi besøgte mens vi var der, og som jeg klart vil anbefale at du besøger.

Pladsen foran Brandenburger Tor

Branderburger Tor

Brandenburger Tor er vel nok et af de mest kendte vartegn for Berlin, og den eneste tilbageværende byport. Byporten som tidligere stod i Øst Berlin, ligger for enden af alleen Unter den Linden, og blev symbolet på genforeningen i 1989.

Gratis-entré 

Reichstag

Skråt over for Brandenburger Tor ligger regeringsbygningen Reichstag (Rigsdagen) hvor det tyske parlament holder til. Man har mulighed for at komme op i glaskuplen over rigsdagsbygningen, hvor man kan se ud over Berlin men også ned i selve Rigsdagen. Husk at for at komme op i kuplen er det nødvendigt med online-tilmelding, og der er rigtig mange som gerne vil derop, så husk at gøre det i god tid før du besøger Berlin. Vi havde desværre ikke bestilt tid hjemmefra til at komme op i kuplen, så vi kom desværre ikke op i den i denne omgang.

Gratis-entré men kræver online-tilmelding

Denkmal für die ermordeten Juden Europas

Ikke langt fra Brandenburger Tor og Reichstag finder du holocaust monumentet Denkmal für die ermordeten Juden Europas og består af høje rektangulære beton blokke, som rejser sig så langt øjet rækker. Her kan du bevæge dig ind i labyrinten af beton blokke.

Gratis-entré

Berliner Dom på en gråvejrsdag

Berliner Dom

På vejen fra Brandenburger Tor mod Alexanderplatz kommer man forbi Berliner Dom som er et af Berlins mest besøgte attraktioner. Domkirken i den nuværende form er kun 100 år gammel, men bygger på en kirke fra 1500-tallet. Inkluderet i billetprisen, er at komme ind i selve kirken hvor man kan betragte kuplen indvendigt, komme alle 270 trin op og nyde en storslået udsigt over hele byen fra kuplens udvendige side, samt en tur ned i krypten hvor der står 94 kister af medlemmer af den fyrste- og kejserlige Horhenzollern-slægt. Noget der rammer end når man ser alle de mange kister nede i krypten er de mange børnekister, som helt klart bevidner den høje børnedødelighed.

Pris: 5,00 € med Berlin Welcome Card

Trabant

DDR-museet

Ikke langt fra Berliner Dom ligger DDR-museet, som er et lille museum som fortæller om dagligdagen for en tysk familie under DDR-styret. Du kan blandt andet prøve at sidde inde i en Trabant, mens du kører rundt i det gamle DDR Tyskland, se hvordan en tysk lejlighed så ud. Mens man går rundt i museet har man lov til at røre ved de udstillede effekter, og man kan derfor komme helt tæt på livet i DDR.

Pris: 7,20 € med Berlin Welcome Card – 6,00 € hvis du har gyldigt studiekort

Fernsehturm på Alexanderplatz

Reichstag (Rigsdagen) i Berlin
Reichstag

Fernsehturm

Alexandersplatz huser blandt andet det berømte verdensuret og ikke mindst det arkitektoniske ikon for Berlin, Fernsehturm. Oppe fra fjernsynstårnet kan du se byen fra en 360 graders vinkel, og det er helt klart et besøg værd på en skyfri dag.
Hvis du ikke vil risikere at stå 1-1,5 time i kø, mens du kan se andre gå lige forbi dig, så husk at bestille billet hjemmefra.

Pris: 21,50 € for Fast View Ticket

Zoologischer Gerten

Ikke langt fra det kendte shopping område Kurfürstendam ligger Zoologischer Garten, og Berlins zoologiske have hører bestemt til blandt eliten af europæiske zoos. Haven er kæmpe stor, og hjemsted for mere end 1400 forskellige arter, du kan blandt andet opleve kæmpe pandaen, elefanter, 2 næsehornsarter og masser af fugle.

Pris: 11,70 € med Berlin Welcome Card

Sengene nede i Atombunkeren

The Story of Berlin

Ligeledes på Kurfürstendam finder du museet The Story of Berlin. Museet viser byen Berlins 800 års historie, og via multimedier og klassisk museumsstil får man på en overskuelig og visuel måde overblik over Berlin historie. Et af højdepunkterne på museet er den guidede tur ned i beskyttelsesbunkeren 12 meter under jorden som blev bygget af en privat rigmand i forbindelse med den kolde krig – atomtruslen. Hver anden time er det muligt at komme med på en engelsktalende guidet tur. Du skal regne med ca. 2 timer til besøget inklusiv turen ned i beskyttelsesbunkeren.

Pris: 9,00 € med Berlin Welcome Card inkl. beskyttelsesbunkeren

udsigt over Berlin fra broen
udsigt over Berlin fra broen

East Side Gallery – Muren

East Side Gallery er stedet hvor du finder det længste bevarede stykke af Muren. Her kan sammen med tusindvis af andre turister blive foreviget med die Mauer.

Gratis-entré

Stand på loppemarkedet ved Mauerpark

Loppemarked i Mauerpark

Hvis du besøger Berlin om søndagen så vil du modsat herhjemme opdage at de fleste butikker holder lukket, men til gengæld så kan du besøge et af Berlins mange loppemarkeder. Vi besøgte Flohmarkt am Mauerpark (Søndag 7-17), som myldre med boder der sælger alt fra gamle møbler og antikke genstande til håndværk fra nogle af Berlins spirende kunstnere. Vi købte blandt andet et genoptryk af en lokal street art artist. Så nu kan vi altid mindes Berlin når vi sidder hjemme i stuen.

Der er sådan lidt Christiania-agtig stemning over stedet. Hvis du bliver træt af at shoppe, kan du snuppe dig en bid mad og en kold øl i et af de mange madboder, eller du kan gå uden for markedet og slappe af i selve Mauerpark, måske er du heldig at du samtidig kan lytte til noget musik, fra nogle af de artister som stiller op for publikum.

På bakken har man en fremragende udsigt over markedet. Lukas Graham har blandt andet givet en koncert i Mauerpark, så det er ikke kun de ukendte kunstnere som giver gratis koncert om søndagen.
Loppemarkedet i Mauerpark er helt klart et besøg værd, specielt på en solrig forårs eller sommerdag.

Gratis entré
Find vej: Barnauer Str. 63-64, 13355 Berlin

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments