Besøg verdens største blomsterpark Keukenhof i Lisse, Holland

  /  Holland   /  Besøg verdens største blomsterpark Keukenhof i Lisse, Holland
Den smukke tulipanmark i Keukenhof i nederlandene

Hvert forår strømmer halvanden million turister til den hollandske by Lisse, sydvest for Amsterdam, for at besøge verdens største blomsterpark, Keukenhof. Parken er verdensberømt for sine tulipaner, og der plantes over 7 millioner blomsterløg her hvert år, herunder 800 forskellige tulipansorter.

Hvis du selv vil nyde tulipanerne derhjemme næste forår, kan du købe blomsterløg og få dem sendt hjem.

Planlæg dit besøg i Keukenhof

På grund af den korte blomstringsperiode er parken kun åben ca. 6 uger om året – fra slutningen af marts til midten af maj. Det bedste tidspunkt at besøge parken på er i midten af april, når de fleste blomsterløg er sprunget ud. Vi besøgte Keukenhof i slutningen af april, og her var selve parken stadig smuk og farverig, men desværre var tulipanmarkerne bag møllen allerede blevet fjernet.

Parken er åben fra 8.00 til 19.30, men kom tidligere end 10.30 eller senere end 16.00, så undgår du at ankomme sammen med de fleste busselskaber. Parken er stor, så forvent mindst 2,5 time i parken.

Keukenhof er en af de største turistattraktioner i Holland, og hvis du besøger parken fra torsdag til søndag, skal du forberede dig på, at parken er fuld af turister. Mandag til onsdag er dog mindre travle dage.

Virksomheder til parken

Den koster 17 euro, når den købes online, og 18 euro ved indgangen. Vælger man en af busturene, skal man regne med ca. 274 kr. pr. person. 274 danske kroner pr. person.

blomsterpark Keukenhof i Lisse, Holland

Vejret spiller en afgørende rolle

Keukenhof kan besøges i al slags vejr, men det bedste tidspunkt er selvfølgelig i solskin, hvor man virkelig kan beundre de smukke blomster. Du kan være uheldig med dårligt vejr den dag, du tager i parken, så køb en billet, der kan afbestilles mindst 24 timer i forvejen, så du undgår en rigtig trist og regnfuld dag i parken. Da vi besøgte parken i slutningen af april, var vejret desværre ikke særlig godt. Det regnede hele vejen til parken i bussen, og da vi kom frem, var det overskyet. Vi var heldige, at det holdt tørt, mens vi var i parken, og det regnede først igen, da vi forlod parken.

Keukenhof ligger ca. 50 minutter fra Amsterdams centrum, og du kan komme dertil med bus, tog eller bil. Flere rejsebureauer arrangerer busture til Keukenhof fra Amsterdams centrum, men faktisk kan du også besøge parken direkte fra Schiphol Lufthavn, hvor der dagligt går busser til og fra Keukenhof.

Ture til parken er meget populære, så det vil være en god idé at bestille billetter hjemmefra.

Du kan vælge en “lukket” rejse, hvilket betyder, at du tager derhen og vender hjem på et bestemt tidspunkt. Ellers kan du vælge en billettype, der gælder for en bestemt dag, men du bestemmer selv, hvornår du vil af sted den dag. Vi besluttede at booke en “lukket” rejse, hvor der var specifikke afgangs- og hjemkomsttider. Det betød, at vi havde ca. 3 timer i parken, hvilket jeg må sige er meget rart.

smukke tulipaner på Keukenhof, Holland

Lej en cykel, og gå en tur for at se blomstermarkerne helt tæt på.haven

er omgivet af store, imponerende tulipanmarker, så hvis du vil se endnu flere blomster, kan du leje en cykel fra hovedindgangen og cykle ud i det enorme område og udforske tulipanmarkerne på tæt hold. Selvom der er masser af billeder på forskellige sociale medier af bloggere, der tager selfies i markerne, er det faktisk ulovligt at gå ind i tulipanmarkerne, da man træder på blomsterne.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments